Former M&S Food store manager goes it alone with Nisa Express

Kay Parekh, który od wielu lat z powodzeniem prowadził dwa sklepy Marks and Spencer Foodstuff w Londynie, teraz odważył się na własną działalność i uruchomił 600 stóp kwadratowych Nisa Express.

Obejmując pustą witrynę w styczniu tego roku, dołączył do Nisy i współpracował z zespołem, aby dopasować go do najnowszej specyfikacji Evolution, uzupełniając wygląd deską rozdzielczą Convey.

„Będąc nowicjuszem w niezależnym handlu detalicznym, naprawdę doceniłem praktyczne wsparcie, jakie otrzymałem od zespołu Nisa. Polecono mi Nisę i jestem bardzo zadowolony z pomocy, jaką otrzymałem, jak również z zakresu, do którego mam dostęp” – powiedział Parekh.

Skupiając się na produktach świeżych i schłodzonych, kompaktowy sklep posiada bank energooszczędnych agregatów chłodniczych Arneg rozciągniętych wzdłuż jednej ściany z szerokim wyborem schłodzonych przekąsek i napojów oraz dań, a także codziennych produktów mlecznych. Drugi bieg chłodu znajduje się na przeciwległej ścianie sklepu z alkoholem.

A strefa z jedzeniem na wynos oferuje zapracowanym kupującym duży wybór przekąsek i napojów, w tym Skwishee, lody Fwip i kawę Tchibo.

Sklep zapewnia ruchliwą lokalizację przy głównej ulicy z zapasami awaryjnymi od 7:00 do 23:00, a Parekh powiedział, że jego celem jest stały rozwój firmy poprzez oferowanie doskonałej obsługi klienta i reagowanie na ich potrzeby.

„Sklep wygląda bardzo pozytywnie i zaczął się lepiej niż się spodziewałem, dlatego będę starał się wykorzystać 10 początkowy sukces w nadchodzących miesiącach.

„Rozmawiamy z naszymi klientami i pytamy ich, czego chcą i czego od nas szukają, a my będziemy ich wspierać”.

A biznesmen jest ambitny i planuje uruchomienie kolejnych sklepów w nadchodzącym roku. Powiedział: „Chcę nadal poprawiać sprzedaż tutaj, a następnie chciałbym rozwinąć i otworzyć i dodać kolejne cztery lub pięć sklepów z Nisą”.